Frequently Asked Questions

An answer to all your questions about Hair Extensions

Our hair extension specialists have put together a brand palette for you so that there are perfect extensions for everyone and every budget. The quality factor has always been the most important, so that is guaranteed anyway!!

 • RANA
 • RANA SuperStars
 • RANA iFLIP

Hair extensions are placed in the hair extension center of RANA using different systems:

 • Invisilocks, ook vaak waxjes of harsjes genoemd
 • MicroRings, vaak ook pareltjes of ringetjes genoemd
 • Perfect Weft, ook bekend als banden of hair weave
 • Tape Extensions, ook stickers genoemd
 • Flip-in Extensions
 • SuperStars Extensions

Wij werken zonder uitzondering met 100% echt human Remy hair. Top kwaliteit is dus gegarandeerd!! Alle extensions zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en aanbrengtechnieken.

Tevens zijn wij verdeler van de flip-in-systemen: Dante Couture en Flip-In Hair. Deze kun je ook bij ons komen proberen, passen en op maat laten maken. Weet je al precies welke je wilt hebben, dan kun je deze ook gewoon bestellen in onze webshop. We bezorgen deze zelfs GRATIS bij jou thuis!!

De hoeveelheid extensions die iemand nodig heeft, is per persoon heel verschillend. Het is o.a. afhankelijk van welk systeem er ingezet wordt en welk haartype je zelf hebt. Dit is altijd maatwerk en zal per persoon bekeken en besproken worden. Natuurlijk wordt er dan ook altijd rekening gehouden met jouw wensen.

Als je fijn of dun haar hebt, dan is de hoeveelheid extensions die nodig zijn beduidend minder dan iemand met een volle bos haren. Deze persoon heeft veel hairextensions nodig, om het verschil van het eigen haar en de lengte die erbij komt evenveel te houden. Dit geldt ook voor korter haar of bijvoorbeeld een carré of bob.

Het is namelijk echt niet mooi als er te weinig hair extensions worden geplaatst. Men ziet dan duidelijk de overgang van het eigen haar naar de extensions. En dat is nou net niet de bedoeling.

DAT IS PER PERSOON VERSCHILLEND. 100% MAATWERK DUS!

Voor een vrijblijvend en professioneel advies op maat mag je altijd bij ons langskomen. Je bent meer dan welkom!! En uiteraard doen we dit voor jou helemaal GRATIS.

Klik hier om een afspraak te maken voor een GRATIS Consult.

This depends on the amount of extensions. The fastening system is also decisive. If we assume a complete extension treatment of 150 pieces with the Invisilocks (waxing) system, this takes about 3 hours.

 • Invisilocks: Depending on your hair type, hair length and care, the average period is 3 to 5 months.
 • StickTips / Perfect Weft / Quick & Easy: Depending on your hair type, hair length and care, the average period is 6-8 weeks. The advantage of this is that these can then be relocated!!

On average, the hair grows about 1 cm per month for everyone.

De hairextensions die wij in ons Hair Extension Center gebruiken kunnen geverfd worden, maar wij raden het wel af. Het haar heeft namelijk al een kleurbehandeling gehad en is hierdoor altijd (iets) poreuzer dan het eigen natuurlijke haar. Tevens is het van een ander DNA afkomstig waardoor de verf soms anders uitvalt op de extensions dan op jouw eigen haar. Mocht je het toch willen verven dan alleen met een laag peroxide gehalte (max. 6%) en zeker geen blondering. Let er wel op dat indien je de extensions verft ten alle tijden de garantie komt te vervallen.

Het is zeer belangrijk dat de extensions met regelmaat zeer goed geborsteld worden. Zo voorkom je dat het haar gaat klitten en er onuitkambare knopen ontstaan. Het borstelen kan uitsluitend met de daarvoor bestemde extension borstel. Begin altijd vanuit de punten en borstel zo langzaam verder omhoog. Ook voordat je het haar gaat wassen altijd eerst goed door borstelen.

De verzorging van hairextensions is zeer belangrijk. De kwaliteit van het haar zal slechter/droger worden bij verkeerd productgebruik, waardoor het er vaak onverzorgd uitziet. Het is daarom belangrijk om professionele verzorgingsproducten te gebruiken die zowel op je eigen haar, als op de extensions aansluiten.

Onze Hairextension Specialisten hebben veel producten en merken uitvoerig getest. Met deze kennis hebben wij dan ook onze RANA verzorgingslijn ontwikkeld. Wij raden je dan ook altijd aan de producten van RANA te gebruiken:

 • Zacht reinigende werking
 • Bevat zijde,- elastine-extracten.
 • Glanzend en pluisvrij haar
 • Vrij van sulaften, parabenen en siliconen

En dat voel je direct aan het haar!! Al deze producten zijn verkrijgbaar bij RANA.

Je kunt de extensions zeker bewerken met hitte. Dit kan omdat het 100% echt haar is. Gebruik wel altijd professionele stylingtools, omdat deze het haar minder beschadigen. Let op: gebruik ook altijd een hitte protectie voor het haar.

Invisilocks extensions zijn zeer lastig terug te plaatsen. Dit komt omdat met het verwijderen de bonding (waxje) beschadigd raakt, en daarmee dus ook het haar, waardoor het niet meer mooi is. StickTip (MicroRing) extensions, Perfect Wefts en de Quick & Easy (sticker) extensions daarentegen kunnen wel weer hergebruikt worden. Deze zijn juist gemaakt om terug te plaatsen. Dit wordt om de 6 tot 8 weken gedaan.

Indien je gaat zwemmen draag het haar dan in een vlecht, dit voorkomt knopen. Ga je in de zee of het chloorwater, dan adviseren wij om niet met het hoofd onder water te gaan. De bondingen van de extensions kunnen door het zout en chloorgehalte worden aangetast. Dit kan ervoor zorgen dat de bondingen gaan schiften (witte schilfers) en afbrokkelen (uitvallen van de extensions). Ook kan de kwaliteit van het haar achteruit gaan door het uitbijten van zout of chloor. Zonnecrème, bodylotions, zelfbruiners, spray-tans, e.d. kunnen de extensions verkleuren! Zeker in combinatie met zon, chloor, zout en/of warmte. Door de chemische reactie kan dit zelfs voor groene of oranje lokken zorgen. Mocht je toch onder water willen gaan, spoel dan meteen daarna je haar goed uit en was het met de RANA verzorgingsproducten.

Indien je zwanger bent of net bevallen bent kan het zijn dat door de hormoonhuishouding nogal wat haaruitval plaatsvind. Dit kan ook gebeuren door het gebruik van bepaalde medicatie (lees daarvoor de bijsluiter). Indien dit het geval is, raden wij af om extensions te plaatsen. Door de natuurlijke haaruitval zullen ook de extensions sneller uitvallen. Indien je toch extensions wenst kan dit natuurlijk, maar het is aan te raden dit duidelijk van te voren te bespreken. Wel vervalt dan ten alle tijden de garantie.

Bij het zetten van hairextensions zijn steeds drie zaken van belang:

 • Het Merk: de kwaliteit van de haren en de bevestiging is van groot belang. En lang niet alle merken voldoen aan de eisen die wij stellen aan hair extensions.
 • De Specialist: hair extensions zetten op de juiste manier luistert zeer nauwkeurig. Een filmpje bekijken op YouTube en het daarna zelf gaan proberen is dus absoluut geen optie!! Het plaatsen van extensions is specialistisch werk en dient dan ook uitsluitend gedaan te worden door getrainde professionals.
 • Het Onderhoud: hair extensions hebben goede verzorging nodig. Gebruik dus altijd de juiste producten van professionele merken; shampoo, conditioner, masker én extensionsborstel. Wij adviseren de producten van RANA Care te gebruiken.

Wordt er aan bovenstaande drie punten voldaan dan zijn hair extensions absoluut niet schadelijk voor je eigen haar. Laat de Invisilocks extensions om de paar weken checken op knopen bij de hoofdhuid. Herplaats StickTip extensions, de Perfect Wefts en Quick & Easy extensions om de 6 tot 8 weken, om uitvallen te voorkomen.

In de Studio van RANA ben je er altijd 100% zeker van dat op al deze punten een dikke 10 wordt gescoord!!

 • Invisilocks: Wij gebruiken een speciale oplosvloeistof die ervoor zorgt dat de bonding poreus wordt. Dan wordt de Invisilocks bonding gebroken d.m.v. een verwijdertang, zodat deze loskomt van het eigen haar. Hierna kunnen we de extension heel makkelijk uit het eigen haar naar beneden schuiven, zonder schade aan het eigen haar te veroorzaken.
 • MicroRings: De ringetjes worden een voor een open geknepen met een speciale tang. De extension glijdt dan zo uit het haar.
 • Stickers: Een speciale sticker-oplosvloeistof zorgt ervoor dat de tape loslaat en zo uit het haar kan worden gehaald.

Indien je extensions wenst te zetten, kom je het beste eerst naar ons Hair Extension Center voor een GRATIS en vrijblijvende consult. Wij bekijken dan samen welk type haar en kleur je nu hebt, de dikte van je eigen haar en uiteraard wat je wensen zijn. Aan de hand daarvan worden de juiste extensions uitgekozen en wordt de prijs bepaalt. Dit is mede afhankelijk van de lengte van het extensions en de hoeveelheid extensions die geplaatst gaan worden. Mocht de kleur van je eigen haar niet matchen met onze kleuren van de extensions, dan kunnen we altijd je eigen haar kleuren in de gewenste kleur van de extensions, of juist de extensions kleuren in de kleur van je eigen haar.

Jazeker!! Indien je jouw hairextensions volgens onze aanwijzingen onderhoudt, heb je drie maanden garantie. Indien er zich onverhoopt een probleem voordoet, zullen wij dit bekijken en indien mogelijk altijd naar een gepaste oplossing zoeken.