Als je jouw haarprothese, pruik of haarwerk bij RANA aanschaft, heb je mogelijk recht op een tegemoetkomen van je ziekteverzekering. Of zelfs een volledige terugbetaling. De hoogte van dit bedrag hangt af van de mutualiteit waar je bij bent verzekerd en of er nog aanvullende verzekeringen zijn, zoals een hospitalisatieverzekering. De basisvergoeding is per mutualiteit anders.

Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met je mutualiteit om exact te weten welk bedrag je terug kunt krijgen.

Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkomen of volledige terugbetaling dien je de volgende zaken te bezorgen aan jouw ziekenfonds:

  • De Aankoopfactuur. Deze krijg je van ons bij de aanschaf van jouw pruik, haarprothese of haarwerk. Je dient dan de originele factuur origineel te bezorgen aan jouw ziekenfonds.

  • Het Aanvraagformulier. Van de arts/dermatoloog waar je in behandeling bent krijg je een voorschrift voor een pruik, haarwerk of haarprothese. Dit geldt als aanvraagformulier en dient volledig ingevuld te zijn.

Wist je dat?

Je na twee jaar opnieuw recht hebt op een tegemoetkoming

JAZEKER!!

Bij kaalheid door chemo- of of radiotherapie heb je dan opnieuw recht op een tegemoetkoming voor een haarprothese. Voorwaarde is dat er een nieuwe chemo- of radiotherapie werd gestart met volledige kaalheid tot gevolg.

Jouw verzekeringsmaatschappij kan je
precies vertellen waar je recht op hebt