Veelgestelde Vragen

Een antwoord op al jouw vragen over Hairextensions

Onze hairextension specialisten hebben voor jou een merkenpalet samengesteld zodat je zeker weet dat we uitesluitend de beste producten voor jou gebruiken. De factor topkwaliteit is hierbij steeds de allerbelangrijkste geweest, dus die is sowieso gegarandeerd!!

 • RANA HAIR
 • KEVIN.MURPHY
 • GHD
 • BEAUTY BEAR
 • WELLA PROFESSIONAL
 • GHD
 • OLAPLEX

In de RANA-Studio worden hairextensions geplaatst met behulp van verschillende systemen:

 • Invisilocks
 • StickTips
 • Perfect Wefts
 • Quick & Easy
 • iFlip
 • iClip Extensions

Wij werken zonder uitzondering met 100% echt Human Remy hair. Top kwaliteit gegarandeerd!! Alle extensions zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en aanbrengtechnieken.

Weet je al precies welke je wilt hebben, dan kun je deze ook gewoon bestellen in onze webshop. We bezorgen deze zelfs GRATIS bij jou!!

De hoeveelheid extensions die iemand nodig heeft, is per persoon heel verschillend. Het is o.a. afhankelijk van welk systeem er ingezet wordt en welk haartype je zelf hebt. Dit is altijd maatwerk en zal per persoon bekeken en besproken worden. Natuurlijk wordt er dan ook altijd rekening gehouden met jouw wensen.

Als je fijn of dun haar hebt, dan is de hoeveelheid extensions die nodig zijn beduidend minder dan iemand met een volle bos haren. Deze persoon heeft veel hairextensions nodig, om het verschil van het eigen haar en de lengte die erbij komt evenveel te houden. Dit geldt ook voor korter haar of bijvoorbeeld een carré of bob.

Het is namelijk echt niet mooi als er te weinig hair extensions worden geplaatst. Men ziet dan duidelijk de overgang van het eigen haar naar de extensions. En dat is nou net niet de bedoeling.

DAT IS PER PERSOON VERSCHILLEND. 100% MAATWERK DUS!

Voor een vrijblijvend en professioneel advies op maat mag je altijd bij ons langskomen. Je bent meer dan welkom!! En uiteraard doen we dit voor jou helemaal GRATIS.

Klik hier om een afspraak te maken voor een GRATIS Consult.

Dit is enerzijds afhankelijk van de hoeveelheid extensions die gezet worden. Daarnaast is ook het bevestigingssysteem hierbij bepalend. Als we bijvoorbeeld uitgaan van een complete verlengingsbehandeling van 150 stuks met het Invisilocks (waxjes) systeem, dan duurt dit ongeveer 3 uur.

 • Invisilocks: Afhankelijk van jouw haartype, haarlengte en verzorging is de gemiddelde draagtijd 3 tot 5 maanden.
 • StickTips / Perfect Weft / Quick & Easy: Afhankelijk van jouw haartype, haarlengte en verzorging is de gemiddelde draagtijd 6-8 weken. Het voordeel hiervan is dat deze dan wel weer herplaatst kunnen worden!!

Gemiddeld groeit het haar bij iedereen ongeveer 1 cm per maand.

De hairextensions van RANA kunnen in principe wel geverfd worden, maar wij raden het ten zeerste af. Het haar heeft namelijk al een kleurbehandeling gehad en is hierdoor altijd (iets) poreuzer dan het eigen natuurlijke haar. Tevens heeft het haar van de extensions een ander DNA dan je eigen haar, waardoor de verf anders kan pakken op de extensions dan op jouw eigen haar. Mocht je het toch willen verven dan alleen met een laag peroxide gehalte (max. 6% / 10 Vol.) en zeker geen ontkleuring en blondering. Let er wel op dat indien je de extensions verft te allen tijde de garantie komt te vervallen.

Het is zeer belangrijk dat de extensions met regelmaat zeer goed geborsteld worden. Zo voorkom je dat het haar gaat klitten en er onuitkambare knopen ontstaan. Het borstelen kan uitsluitend met de daarvoor bestemde extension borstel. Begin altijd vanuit de punten en borstel zo langzaam verder omhoog. Ook voordat je het haar gaat wassen altijd eerst goed door borstelen.

De verzorging van hairextensions is zeer belangrijk. Net zoals de verzorging van je eigen haar! De kwaliteit van je extensions zal slechter cq. droger worden bij het gebruik van verkeerde producten. Met als gevolg dat het er vaak onverzorgd uitziet. Het is daarom belangrijk om professionele verzorgingsproducten van RANA Hair Care te gebruiken die zowel op je eigen haar, als op de extensions aansluiten.

Onze Hairextension Specialisten hebben veel producten en merken uitvoerig getest. Met deze kennis hebben wij dan ook onze RANA Hair Care verzorgingslijn ontwikkeld. Wij raden je dan ook altijd aan de producten van RANA te gebruiken:

 • Zacht reinigende werking
 • Bevat zijde,- elastine-extracten.
 • Glanzend en pluisvrij haar
 • Vrij van sulfaten, parabenen en siliconen

En dat voel je direct aan het haar!!

Al deze producten zijn verkrijgbaar bij ons in Antwerpen of via de RANA-Webshop.

Je kunt de extensions zeker bewerken met hitte. Dit kan omdat het 100% echt haar is. Gebruik wel altijd professionele stylingtools, omdat deze het haar minder beschadigen. Let op: gebruik ook altijd een hitte protectie voor het haar.

Wij adviseren de stylingtools van GHD te gebruiken. Hier werken we zelf ook mee in onze Studio. En dat is niet zonder reden!

Alle producten van GHD zijn verkrijgbaar bij ons in Antwerpen of via de RANA-Webshop.

De Invisilocks zijn zeer lastig terug te plaatsen. Dit komt omdat met het verwijderen de bonding door de RANA Rapid Remover uit elkaar brokkelt. Dit om het goed te verwijderen uit het eigen haar zónder dit te beschadigen (heel belangrijk!!). Hierdoor komt het haar van de Invisilocks niet meer terug mooi bij elkaar en kan dut nooit meer hetzelfde prachtige reusltaat behaald worden. Kortom: het is niet meer mooi! Dus daarom doen wij dat niet.

De StickTips, Perfect Wefts en de Quick & Easy extensions kunnen echter wel weer hergebruikt worden. Deze zijn juist gemaakt om terug te plaatsen. Dit wordt om de 6 tot 8 weken gedaan, afhankelijk van hoe snel je eigen haar groeit.

Indien je gaat zwemmen draag het haar dan in een vlecht, dit voorkomt knopen. Ga je in de zee of het chloorwater, dan adviseren wij om niet met het hoofd onder water te gaan. De bondingen van de extensions kunnen door het zout en chloorgehalte worden aangetast. Dit kan ervoor zorgen dat de bondingen gaan schiften (witte schilfers) en afbrokkelen (uitvallen van de extensions). Ook kan de kwaliteit van het haar achteruit gaan door het uitbijten van zout of chloor. Zonnecrème, bodylotions, zelfbruiners, spray-tans, e.d. kunnen de extensions verkleuren! Zeker in combinatie met zon, chloor, zout en/of warmte. Door de chemische reactie kan dit zelfs voor groene of oranje lokken zorgen.

Mocht je toch onder water willen gaan, spoel dan meteen daarna je haar goed uit en was het met de RANA Silky Shampoo en verzorg het daarna met de RANA Majestic Mask of de RANA Conditioner Complex.

Producten op?

Bestel ze eenvoudig in snel in onze webshop: Bestel Direct!

Indien je zwanger bent of net bevallen bent kan het zijn dat door de hormoonhuishouding nogal wat haaruitval plaatsvind. Dit kan ook gebeuren door het gebruik van bepaalde medicatie (lees daarvoor de bijsluiter). Indien dit het geval is, raden wij af om extensions te plaatsen. Door de natuurlijke haaruitval zullen ook de extensions sneller uitvallen. Indien je toch extensions wenst kan dit natuurlijk, maar het is aan te raden dit duidelijk van te voren te bespreken. Wel vervalt dan te allen tijde de garantie.

Bij het zetten van hairextensions zijn steeds drie zaken van belang:

 • Het Juiste Merk: de kwaliteit van de haren en de bevestiging is van groot belang. En lang niet alle merken voldoen aan de eisen die wij stellen aan hair extensions.
 • De Hairextension Specialist: hair extensions zetten op de juiste manier luistert zeer nauwkeurig. Een filmpje bekijken op YouTube en het daarna zelf gaan proberen is dus absoluut geen optie!! Het plaatsen van extensions is specialistisch werk en dient dan ook uitsluitend gedaan te worden door getrainde professionals. LET OP: het op de juiste wijze uithalen en herplaatsen van hairextensions is zeker zo belangrijk als het plaatsen ervan!
 • Het Juiste Onderhoud: hair extensions hebben goede verzorging nodig. Gebruik dus altijd de juiste producten van professionele merken; shampoo, conditioner, masker én extensionsborstel. Wij adviseren de producten van RANA Care te gebruiken.

Wordt er aan bovenstaande drie punten voldaan dan zijn hair extensions absoluut niet schadelijk voor je eigen haar. Laat de Invisilocks een keer per maand checken. Dat is GRATIS voor onze klanten!. Herplaats StickTips, Perfect Wefts en Quick & Easy extensions om de 6 tot 8 weken, om uitvallen te voorkomen.

In de Studio van RANA ben je er altijd 100% zeker van dat op al deze punten een dikke 10 wordt gescoord!!

 • Invisilocks: Wij hebben hiervoor de RANA Rapid Remover ontwikkeld: een speciale oplosvloeistof die ervoor zorgt dat de bonding poreus wordt. Dan wordt de Invisilocks bonding gebroken d.m.v. een verwijdertang, zodat deze loskomt van het eigen haar. Hierna kunnen we de extension heel makkelijk uit het eigen haar naar beneden schuiven, zonder schade aan het eigen haar te veroorzaken.
 • StickTips / Perfect Wefts: De ringetjes worden een voor een open geknepen met een speciale tang. De extension glijdt dan zo uit het haar.
 • Quick & Easy: Een speciale sticker-oplosvloeistof zorgt ervoor dat de tape loslaat en zo uit het haar kan worden gehaald.

Ja, we hebben zeer veel kleuren op voorraad en kunnen altijd de perfecte kleur voor jou hiermee samenstellen.

Indien je extensions wenst te zetten, ben je bij RANA altijd welkomen voor een GRATIS en vrijblijvende consult. Wij bekijken dan samen welk type haar en kleur je nu hebt, de dikte van je eigen haar en uiteraard wat je wensen zijn. Aan de hand daarvan worden de juiste extensions uitgekozen en wordt de prijs bepaalt. Dit is mede afhankelijk van de lengte van het extensions en de hoeveelheid extensions die geplaatst gaan worden.

Kleuradvies nodig?

Schakel onze experts in voor een GRATIS kleurbepaling. Klik hier

Jazeker!! Indien je jouw hairextensions volgens onze aanwijzingen onderhoudt en hiervoor uitsluitend de kwaliteitsproducten van de RANA Hair Care serie gebruikt, heb je drie maanden garantie. Indien er zich onverhoopt een probleem voordoet, zullen wij dit bekijken en (indien mogelijk) altijd naar een gepaste oplossing zoeken.